Zo blijft een stralende huid bij warm weer behouden

0

De zomer is één van de meest vervelende periodes van het jaar voor onze huid. Enerzijds kan de zon er namelijk voor zorgen dat onze huid gaat uitdrogen, maar daarnaast kan ze ook net vettiger worden. Eén keer vergeten met smeren kan er bovendien voor zorgen dat je er als een kreeft bij zal lopen. Het gevolg is niet alleen een sterk verminderde uitstraling van je lichaam, daarnaast ga je ook ongetwijfeld heel wat slapeloze nachten tegemoet. De tips die we je geven in dit artikel zorgen er echter voor dat je met zekerheid de hele zomer kan genieten van een stralend lichaam.

Integreer het insmeren in je ochtendroutine

Een flink brandende zomerzon? Dat betekent insmeren! Natuurlijk wist je dit al, maar betekent dat ook dat je het echt doet? Om er zeker van te zijn dat je altijd een passende bescherming geniet wanneer je, je buiten de deur begeeft is het interessant om er voor te kiezen om het insmeren deel te laten uitmaken van je ochtendroutine. Let op, dit is niet voldoende. Altijd een klein flesje bij hebben in je tas is immers ook een must. Geeft tijdens het insmeren in het bijzonder je gezicht extra aandacht en ga er zeker niet vanuit dat je dagcrème alleen voldoende is. Het merendeel van de dagcrèmes bevatten namelijk slechts een beschermingsfactor 15 terwijl voor je gelaat SPF30 aan te raden is.

Zorg voor een regelmatige reiniging van je huid

Niet alleen door vaak te smeren, maar ook door veelvuldig te zweten is het mogelijk dat je huid dreigt vet te worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om tijdig en voldoende te reinigen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld minstens één keer per week gebruik te maken van een zachte scrub. Let echter op, is je huid verbrand? In dat geval mag je het scrubben overslaan. Door dit te doen loop je immers het risico dat je huid nog meer gaat irriteren en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Reinig tot slot ook altijd je gezicht vooraleer je gaat slapen. Zo wordt alle zonnecrème verwijderd en blijven ook make-uprestjes niet achter op de huid waardoor ze perfect kan ademen.

Pas je make-up aan, aan de omstandigheden

Laat je make-up op zomerse dagen met veel zon gerust achterwege. Tijdens dit seizoen geldt namelijk altijd: ‘less is more’. Wil je toch make-up aanbrengen? Kies dan voor een uitvoering op waterbasis en maak vooral geen gebruik van zware foundations. Het gebruik daarvan zorgt er namelijk voor dat je poriën verstopt geraken waardoor je huid niet meer kan ademen. Bovendien is ook zweet nefast voor de aangebrachte beautyproducten op je gezicht. Zo weinig mogelijk make-up gebruiken is dan ook aan te raden. Bovendien kan die naturelle look er zomaar voor zorgen dat je nog meer gaat stralen!

Leave A Reply

Your email address will not be published.