Zo kies je de perfecte bikini voor de zomer

0

Het bikiniseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat heel veel meiden richting de winkel(s) trekken om een nieuwe bikini te scoren. Heel veel vrouwen voelen zich echter vrij onzeker in badmode. Het moet dan ook gezegd, het oogt allemaal nogal bloot en de eventuele minpuntjes van ons lichaam worden niet of in ieder geval slechts in zeer beperkte mate verhult. Veel vrouwen kiezen er dan ook tegenwoordig voor om in plaats van een bikini aan te kopen, te opteren voor gewoon lichte strandkleding. Dat is zonde, want uiteindelijk kan je door rekening te houden met enkele eenvoudige tips de voor jou perfecte bikini in huis halen!

Rekening houden met je figuur

In eerste instantie moet je bij het uitkiezen van een bikini altijd rekening houden met het figuur waarover je beschikt. Heb je een recht en dus slank figuur? In dat geval heeft je lichaam waarschijnlijk weinig rondingen. Wil je deze toch wat meer accentueren? Kies dan voor een bikini met ruches, strikken, franjes of vullingen. Deze verschillende mogelijkheden zorgen er voor dat je iets ronder gaat ogen. Heb je een peer figuur welke wordt gekenmerkt door een platte buik, kleine(re) borsten en een slanke taille met bredere heupen en vollere bovenbenen? In dat geval is kiezen voor een bikini top met een drukke print en een opvallende kleur weer een aanrader. Zo wordt je lichaam iets meer in verhouding gebracht.

Goede ondersteuning voor grote(re) borsten

Vrouwen die over grote borsten beschikken doen er goed aan om te kiezen voor een bikini die een goede ondersteuning weet te realiseren. Kies bovendien ook niet voor te dunne bandjes. Deze kunnen namelijk behoorlijk gaan snijden in je huid. Dit neemt niet weg dat ook kiezen voor erg brede banden niet interessant is. Op deze manier zullen je borsten er immers nog groter uit komen te zien.

Ook het motief heeft een grote impact op de uitstraling

Heb je een eerder kort bovenlichaam en zou je graag optisch wat langer willen overkomen? In dat geval is het altijd een aanrader om te kiezen voor een badpak of een bikini die is voorzien van verticale strepen. Bovendien kan je in dit geval eveneens kiezen voor een laag model broekje. Hoe groter de afstand tussen het topje en het broekje, des te langer het bovenlichaam lijkt.

De invloed van je huidskleur op de keuze van je bikini

Tot slot, heb je nog niet zoveel tijd gehad om in de zon te liggen en ben je daarom niet zo bruin? In dat geval is het niet interessant om te kiezen voor een zwarte of een witte bikini. Deze beide nochtans sterk uiteenlopende kleuren zorgen er namelijk voor dat je nog witter oogt. Kies in deze situatie voor het veilige bruin of ga voor pastel tinten. Zo blijf je toch verzekerd van een echt zomerse uitstraling.

Leave A Reply

Your email address will not be published.